Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2007

Προϊόντα.

Η πρόσφατη εμφύτεψη πλήρως μηχανικού χεριού στην Claudia Mitchell. Το χέρι ελέγχεται από το μυαλό. Ο πολιτισμός γίνεται φύση.
Υπάρχει ένα Ολλανδικό ρητό το οποίο αναφέρει πως ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο, και οι ολλανδοί την Ολλανδία, αφού το ένα τρίτο της χώρας ανακτήθηκε από την θάλασσα μέσω ενός οργανωμένου συστήματος αποξήρανσης.
Στην Ολλανδία υπάρχουν περισσότερα από 3000 km παραποτάμων, ποταμιών και τεχνιτών αγωγών νερού, οι οποίοι ελέγχονται πλήρως από τον άνθρωπο. Έχουν γίνει διάφορες στρατιωτικές μελέτες οι οποίες υποστηρίζουν ότι αυτό το δίκτυο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αμυντικό όπλο: σε περίπτωση επίθεσης μιας συγκεκριμένης περιοχής, η περιοχή έχει την δυνατότητα να πλημμυρίζεται, καθιστώντας ένα τεχνητό φυσικό εμπόδιο προσπέλασης. (αυτό είναι θεωρητικό σενάριο το οποίο για πολιτικούς λόγους δεν έχει υλοποιηθεί και ούτε προβλέπεται). Η πρώτη φύση γίνεται πολιτισμός
Σε πόλεις όπως το Λος Άντζελες, οπού είναι σχεδόν αδύνατο να ζήσει κάποιος χωρίς ένα αυτοκίνητο η δεύτερη φύση γίνεται πρώτη φύση.
Όταν οι άνθρωποι παίζουν παιχνίδια, είναι μέρος του πολιτισμού. Αλλά όταν μερικοί άνθρωποι κατορθώνουν εντός των παιχνιδιών να κερδίζουν ένα εισόδημα μέσα σε έναν εικονικό κόσμο, γίνεται επόμενη φύση.
Η χρήση των εσωτερικών ρομπότ αυξάνεται γρήγορα. Οι άνθρωποι δεν έχουν το χρόνο να φροντίσουν τα έξυπνες ρολόγια συναγερμών, τις φρυγανιέρες και τις ηλεκτρικές σκούπες τους άλλο. Θα πρέπει να οργανωθούν.
Η σφαιρική οικονομία είναι ένα σύνθετο σύστημα που είμαστε ανίκανοι να το ελέγξουμε. Φυσικά οι άνθρωποι προσπαθούν να το επηρεάσουν, αλλά δεν μπορούμε εντελώς να το ελέγξουμε. Είναι ένα φαινόμενο της επόμενης φύσης.
Μηχανήματα που προσομοιώνουν κατοικίδια ζώα, είναι προϊόντα της επόμενης φύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: